Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Audi Q3

Den nye utgaven av Audi Q3

Den første Audi Q3 kom på markedet i 2011. I fjor var tiden moden for å lansere en oppdatering av modellen, og Audi hadde valgt å bytte ut det aller meste. Det falt tydeligvis i smak hos kundene.

 

Designsmykke

Såpass begeistring har nye Q3 vakt, at leserne av det tyske magasinet Auto Motor und Sport nylig stemte fram modellen som den beste i klassen "Kompakt SUV/Off road". Dette er Tysklands største magasin for bil- og motorstoff, og naturligvis en fjær i hatten for Audi.

Markedssjef for Audi hos Møller Bil Asker og Bærum, Christian Holter deler absolutt begeistringen over nye Q3.

– Dette er et veldig spennende tilskudd til "familien", og en bil vi er veldig stolte av å kunne tilby. Ikke bare på grunn av alt Q3 har å by på under panseret og ellers innvendig i bilen, den er også et ordentlig designsmykke av en bil!

Silhuetten til nye Q3 er inspirert av Audi quattro, og er utformet slik at SUV-en virker enda bredere enn den er. Den åttekantete grillen og de store luftinntakene på siden bidrar til en front som er tøff, og maskulin. Q3 mener alvor, og har innmaten til å følge opp utseendet.

 

Q3

Splitter ny

Ofte gjør bilprodusentene små endringer på utseende og spesifikasjoner når de lanserer en ny versjon av en modell. Det er ikke tilfellet med den nye Q3, forteller Christian.

– Bilen er ny på alle måter. Den har lavere vekt, bedre teknologi, nye førerassistentsystemer, er lengre og bredere, og har bedre innvendig plass, bare for å nevne noe. Bilmarkedet er i endring, og man ser en tendens til at modellene blir noe større. Dette gjelder også den nye Q3, som har bedre plass både foran og bak, og ikke minst mer bagasjeplass.

 

Q3

Tilpasset norske behov og forhold

Forløperen var svært populær, og blant Europas mest solgte biler i perioder. Her til lands solgte den ikke fullt så godt som på kontinentet, men Christian Holter tror dette endrer seg med den nye utgaven.

– Norge er jo et "stasjonsvogn-land", og den originale Q3 var kanskje ikke helt riktig størrelse for nordmenn. Den nye utgaven legger seg litt mellom SUV og stasjonsvogn, og har som sagt veldig god bagasjeplass, med opptil 675 liter. Dersom man legger ned seteryggene, rommer bagasjerommet hele 1525 liter. Dermed passer den enda bedre for det norske markedet, så vi tror denne vil bli veldig populær. Tilbakemeldingene fra kundene så langt har vært svært gode, forteller Christian.

Den nye Q3 har altså allerede vist seg som et svært spennende tilskudd til Audi-familien, som fortsetter også å vokse.