Si adjø til rekkeviddeangst – og hei til e-tron

Splitter nye, helelektriske Audi e-tron gir deg lang rekkevidde og full oversikt.

Ventetiden har vært lang, og forventningene skyhøye. De første rapportene fra utenlandske medier tyder også på at forventningene innfris til fulle, og i februar er e-tron endelig her.

e-tron

– Dette er en fullblods Audi, samtidig som den er helt elektrisk. Vi har gått og ventet på denne i flere år, og det har veldig mange kunder også. Mange av de har benyttet seg av muligheten til å stå på venteliste, forteller Christian Holter, markedssjef for Audi hos Møller Bil Asker og Bærum.

Han skjønner godt at folk har ventet i spenning på den første fullelektriske bil i sortimentet.

– Interessen har vært enorm, og det er i grunn ikke merkelig. Den nye e-tron er veldig godt tilpasset det norske markedet, ser fantastisk ut, og har fått svært bra omtale i tester - også når man har sammenlignet med konkurrentene på markedet, forteller Christian.

e-tron

Myten om rekkeviddeangst

Tidligere var rekkeviddeangst et velkjent fenomen, ikke minst her til lands. Norge kan by på utfordringer for elektriske biler, både når det gjelder veier og føre, og det er ikke så merkelig at mange har følt seg tryggere med bensin- eller dieselbil.

– Man hadde jo også større grunn til å bekymre seg for kapasiteten på elbiler for noen år siden. For det første var elbil noe nytt og kanskje litt skummelt. Men det var også praktiske utfordringer, som gjorde at folk hadde større grunn til å være skeptisk til å velge elektrisk: Det var lengre mellom ladestasjonene, og bilene hadde også dårligere batteripakker. Dette var en dårlig kombinasjon for nordmenn, spesielt de som liker å ta en tur til hytta på fjellet - og dem er det jo mange av, sier Christian Holter.

Han tror imidlertid den tiden er forbi.

– I dag er det nok få som har rekkeviddeangst, siden mange av de praktiske problemene er tatt hånd om: Man kan få installert opplegg til lading hjemme som dekker det daglige behovet, det bygges stadig nye ladestasjoner for hurtiglading langs veiene, og folk har også blitt flinkere til å planlegge litt på forhånd.

Og Christian tror det nye tilskuddet til Audi-familien kan bli den siste spikeren i kisten til rekkeviddeangsten.

e-tron

– E-tron er spesielt tilpasset hurtiglading, slik at man raskt og effektivt får "fylt på" litt ved behov. I tillegg har den en ruteplanlegger som viser hvor nærmeste ladestasjon er og hvor langt det er dit, slik man kjenner fra bensin- og dieselbiler som viser avstanden og ruten til nærmeste bensinstasjon. E-tron har også systemer som viser forbruk, beregner lengde ut ifra faktorer som for eksempel temperatur, og har ikke minst veldig god rekkevidde. I likhet med såkalte «fossile biler» vil selvfølgelig rekkevidden avhenge av forskjellige faktorer. Det er forskjell på å kjøre en fullpakket bil på bratte snøveier opp fjellet til hytta, og å kjøre til en leilighet i Lillehammer sentrum. Men siden e-tron både har systemer som gir deg full oversikt, og en rekkevidde på rundt 340 kilometer, kan man si adjø til rekkeviddeangsten - og hei til en fantastisk kjøreopplevelse med lave skuldre!