Vi har vært i Salzburg i Tyskland og testet nye Audi A8 og vi kan fortelle...

 

... at dette er en fantastisk kjøremaskin, pakket inn i det siste av det siste av inovasjoner! 

Velkommen til fremtiden! Den nye Audi A8 

Vårt mål er å alltid holde forspranget, og det målet har vi i høy grad nådd med den nye Audi A8. Med denne bilen lanserer vi et nytt designspråk, et nytt betjeningskonsept og et helt nytt kvalitetsnivå. Den nye Audi A8 definerer luksusklassens fremtid. A8 har en kupélignende og muskuløs silhuett med proporsjoner som fremhever for- og bakhjulene, et tydelig tegn på bilens quattro-gener.

 

 

Salzburg 

Turen gikk til Salzburg og på flyplassen stod det oppstilt fikk oppleve noe alle drømmer om, nettopp å få lov til å se, lukte, føle og prøve nye A8. Vi fikk testet bilen opp mot forgjengeren og skjønte fort at vi snakket om en helt ny A8 med inovasjoner som konkurentene ikke har.  

Autobahn

På autobahn fikk vi testet A8 sine ekstreme kjøreegenskaper. Bilens støynivå var som forventet, utrolig bra og enormt retningsstabil i svært høye hastigheter.   

 

Automatisert kjøring

A8 blir ledende blant serieproduserte modeller når det kommer til automatisert kjøring. Fra 2018 vil Audi gradvis sette i produksjon pilotfunksjoner som for eksempel Audi AI remote parking pilot og Audi AI remote garage pilot og traffic jam pilot.

Audi AI traffic jam pilot tar ansvar for kjøring i langsom trafikk opptil 60 km/t på motorveier og motorveier hvor det er fysiske skiller mellom kjøreretningene. Systemet aktiveres med AI-knappen på midtkonsollen, og styrer start, akselerasjon, styring og bremser. Dette kan gjøre det mulig for fører å ikke lenger overvåke kjøringen til enhver tid. Man kan ta hånden av rattet permanent og, avhengig av nasjonale lover, fokusere på annen aktivitet. Så snart systemet når sine grenser, ber det sjåføren om å gjenoppta kontroll over kjøringen. 

Helt nytt infotainment-system

Innvending vil en 10,1 tommers berøringsskjerm erstatte tidligere løsninger og knapper. Kombinasjonen av akustisk og taktil tilbakemelding gjør det nye MMI-berøringsløsningen intuitiv og rask å bruke. Føreren kan også aktivere en rekke funksjoner i bilen ved hjelp av en ny og avansert form for talestyring.

 

Forgjengeren

Vi fikk teste forgjengeren opp mot den nye A8. Kjøreegenskapene til både lang og kort utgave med 4 hjulsstyring ga oppsiktsvekkende god følelse av å mestre trange parkeringshus.

 

Komfort utenom det vanlige
Med sitt nyutviklede aktive understell gir nye Audi A8 en komfort utenom det vanlige. Takket være et frontkamera oppdager bilen tidlig hull og humper i veien, og justerer understellet for å motvirke støt. Nesten alle vibrasjoner vil bli eliminert takket være denne teknologien, som er meget godt tilpasset norske veier.

 

A8 L Lang versjon - en tungvekter med lett konstruksjon 

Akkurat som forgjengeren har Audi A8 L en innovativ, lett konstruksjon. Det er brukt en kombinasjon av materialer som gir et lettere karosseri samtidig som karosseristivheten er økt med en tredel.

 

Baksete   

Bilen er nesten 5,3 meter lang. Slikt blir det god plass av. Når det i tillegg står en L (13 cm ekstra lengde), på bakluka, betyr det at baksetepassasjerene er spesielt tilgodesett. Plassen er mer enn raus alle veier, samtidig som du har tilgang på alle fasiliteter via konsollen / midtarmelenet som kan felles ned i baksetet.

 

Parkerer bilen for deg

Med Audi AI remote parking pilot og Audi AI remote garage pilot kan nye Audi A8 kjøre inn og ut av parkeringsplassen eller garasjen. Føreren har ansvar for å overvåke, men kan gjøre dette uten å sitte i bilen. Systemet styrer du enkelt fra smarttelefonen og myAudi-appen.

Kommer også som ladbar hybrid
Den nye A8 produseres i Neckarsulm og blir tilgjengelig til høsten med to kraftige og nyutviklede V6 turbomotorer: en 3,0 TDI og en 3,0 TFSI. Dieselmotoren yter 286 hk, og bensinmotoren 340 hk. Flere alternativer kommer i løpet av kort tid. Alle motoralternativene utstyres med et mildhybrid-system, som reduserer drivstofforbruk. Audi A8 L vil i tillegg bli tilgjengelig som ladbar hybrid på et senere tidspunkt.

Kontakt oss for mer informasjon

Prisliste A8

 

Nyttige linker: 

Audi.no: Velkommen til fremtiden! Den nye Audi A8 

Audi.no: Størst er best. Den nye Audi A8 L 

TV 2: Her avdukes luksusbilen i Norge  

TV 2: Setter ny standard i klassen  

Hegnar.no: Her er nye Audi A8 

Side3: Audi A8 L - Denne bilen er laget med ett mål for øye: Å være best. 

 

Med vennlig hilsen 

Audi Team Asker og Bærum