"Når det lukter sure sokker i bilen"

Det er spesielt i sesongovergangene at man kan få en sur lukt i kupeen og vi må da utføre en rens av klimaanlegget i bilen din. 

Ved hvert sesongskifte kan det oppstå forespørsler om dårlig/vond lukt i kupeen. Grunnen er egentlig ganske uskyldig, men det betyr ikke at den er spesielt trivelig. De aller fleste bilene har et varmeapparat hvor viftehuset er inne i kupeen. I bunnen av dette kan kondensvann, pollen og støv samle seg og tørke inn. Hvis det sammenfaller med en periode hvor det rekker å tørke inn lenge nok, kan det danne seg alger her. Neste gang det oppstår kondens i varme- og klimaanlegget vil algene som blir fuktet skille ut lukt.  

– Nyere biler er konstruert slik at dette fenomenet oppstår i mindre grad, heldigvis. Men det er ingen logikk i når og hvor det oppstår, enkelte ganger skal det ikke mer til enn at man har bilen parkert i fuktig oppvarmet garasje midtvinters, før det plutselig dukker opp når man kjører ut i kulden.

I og med at det er lite logikk i slike algeoppblomstringer, kan enkelte være mer utsatt. Noen andre slipper helt unna med samme bilmodell, mens noen enkelte må foreta en klimarens et par ganger i året for å bli kvitt lukten.

 – Vi bruker kun godkjente rensemidler og verktøy som er godkjent av Audi fabrikken.

En klimarens tar ca. en time. Prisen for denne rensen er i dag kr 998.- + nytt pollenfilter.

Med vennlig hilsen 

Audi team Asker og Bærum