Vi har vært på bilutstillingen i Geneva hvor vi har fått se nye Audi e-tron quattro concept i nærmere ettersyn. 

 

Bilen ble nettopp vist frem Live i Genèv`s gater under bilutstillingen hvor den fikk stor oppmerksomhet av media og kunder. Bilen skal nå testes ut på norske vinterveier og har allerede vært testet i 85.000 timer, noe som sier at bilen oppnår aller høyeste premiumkvalitet slik Audi alltid har vært kjent for. 

Under Audis årlige pressekonferanse i Ingolstadt nylig, indikerte Audi AG en pris på 80.000 Euro for Audi e-tron quattro i Tyskland. Dette er en tysk prisindikasjon som inkluderer 19 prosent moms, noe det nå er elbil-fritak for i det norske markedet.

Her er prototypen av helelektriske Audi e-tron, perfekt for norske forhold. Før den når deg, har den tilbakelagt over fem millioner kilometer under alle slags kjøreforhold. 

Virtuelle speil

Bilen skal være gjenkjennelig som en Audi, men har også mange nye funksjoner. For eksempel kan bilen etter hvert kunne bestilles  med «virtuelle speil». Speilene er kamera i stedet for speil. Dette er en funksjon som kommer på den ferdige bilen, og som blir tilgjengelig som ekstrautstyr. Bilen har blitt litt høyere bak. Den har mer karosseristil som en SUV sammenlignet med bilen som ble vist frem i Frankfurt. 

150 kilowatt
Bilen har hurtiglading med CCS-plugg og 150 kilowatt, så man kan lade mer enn 100 kilometer på ti minutter. Noe som er det beste på markedet når det gjelder hurtiglading.

Takrails, hengerfeste og ekstra ladepunkt

Bilen har takrails for taklast, og vil få tilhengerfeste sier Van Gills, men hvor tung henger den vil kunne dra, ønsker fabrikken å ikke si noe mer om. Men med glimt i øyet sier han at bilen vil kunne ha mer enn en sykkel på hengerfestet. En annen mulighet Audi åpner for er ekstra ladekontakt som ekstrautstyr. Bilen har som standard ladetilkobling på venstre side ved fremre hjulbue. For å gjøre det enklere å koble til lader, gjør Audi det mulig å i tillegg ha ladekontakt på motsatt side.

 

God plass

Mange har kanskje vært i stuss over at konseptbilen har vært litt liten. Men prototypen viser at det er snakk om en relativt romslig bil. Det er god plass til fem mennesker og bagasje, sier kommunikasjonssjef i Audi Norge, Øyvind Rognlien Skovli.  For oss ser dette ut som en Audi-SUV, som tilfeldigvis også er elektrisk. 

Premium 

Dette er en premiumbil, og den skal leve opp til alle forventingene kundene våre har til Audi. Det kommer den til å gjøre, og vel så det. Den har en drivlinje som er veldig attraktiv i vårt marked, og forhåpentligvis i flere markeder etter hvert. Jeg tror denne kan bidra til at elbilen blir et bredt fenomen, sier Skovli. 

Kommer mot slutten av året - 2018
Den endelige lanseringen av bilen gjenstår fremdeles. Derfor er det mye som ikke er kjent. For eksempel er ikke interiøret vist frem enda. Skovli sier at det vil komme mer informasjon i små drypp frem til da.  

Dersom du ønsker å reservere bilen, så gå inn på linken på høyre side og "Reserver" eller gå inn på linken under: 

Reserver din Audi e-tron quattro her

Her vil vi hele tiden legge inn siste nytt om bilen.  

Div. linker:

Audi e-tron avduket i Norge 

Dinside: Her avdukes Audis nye elbil - i Norge 

Dinside: Dette skal Audis elbil koste

TEK.NO: Audis elbil har fått pris - i Tyskland 

TV 2: Derfor blir el-SUVen til Audi perfekt for Norge

 

Med vennlig hilsen 

Audi team Asker og Bærum