Elektrisk stemning da e-tron ble avduket i Asker og Bærum

Endelig var det klart for å vise frem Audi´s første elbil, eller rettere sagt el-SUV. Henie Onstad på Høvik dannet rammen rundt avdukingen for kunder av Møller Bil Asker og Bærum, og i løpet av to dager med visninger rakk omtrent 1000 kunder en tur innom for å bli kjent med bilen.

Forventningspress
"Det har vært fullt trykk hele veien. Og et studie i ansikter når teppet er blitt dratt av e-tron. Skal vi dømme av uttrykkene har Audis designere truffet en nerve blant etablerte kunder og nye som er nysgjerrig på fremtiden. Med lanseringen har vi fått bekreftet at det har vært verdt ventetiden, e-tron ser fantastisk ut og svarer på alle måter til hva vi hadde forventet og litt mer"
Christian Holter - markedssjef for Audi.

e-tron

Søkte bekreftelse
Mange av de fremmøtte fikk nok en liten overraskelse allerede før avdukingen. Sett i sideprofil virket den lengre enn det ryktene i forkant tilsa. Den som hadde ventet seg en SUV i klasse med Q5 ble dermed tatt på sengen.
- Vi har diskutert formene og hva den slekter på, vi har blant hørt forslag som en større og høyere Allroad, skyter Holter inn.
Dermed er eleganse et element som definitivt kan tillegges e-tron. Tallene som er kommet på bordet etter avsluttet visning er for så vidt klar nok tale i seg selv. Før visningen som helt sikkert har trukket mange interesserte ned fra gjerdet, var det 650 lokale reservasjoner. Nå er antallet oppe i over 700.
- Vi ante at mange ville ha en føling med bilen før beslutningen blir tatt. Og det er forståelig, for mange er det et stort steg å bytte til elektrisk bil – i de fleste tilfellene vil vi tro at det også blir familiens bil nummer én. Vi har hatt kunder innom disse to dagene på Henie Onstad som har tatt på alt. Fra å løfte på gulvet i bagasjerommet til å slå ned bakseter, inspisere de futuristiske speilene som er videokamerabaserte og trykke på de store trykkfølsomme skjermene, forteller Holter videre.

e-tron

Det er klart at e-tron vil kunne leveres med et svært omfattende utstyrsnivå. De som er opptatt av sikkerhet vil få ivaretatt sine behov med alle tilgjengelige systemer. Den vil til og med kunne leveres med en effektivitetsassistent som hjelper til med å kjøre så økonomisk som mulig.

Selvfølgelig firehjulstrekk
Møller Asker og Bærum hadde fått låne et eksemplar i såkalt lanseringsfarge. Det er ikke uvanlig at fabrikantene velger ut en spesiell farge som får denne oppgaven, i dette tilfellet en spesiell blåtone som definitivt stikker frem uten å være påtrengende.
- Det blir en miks av farger på de første bilene som kommer, hvor den spesielle blåfargen vi ser her blir et av alternativene. Som jeg ser det fremhever den linjene i e-tron på en eksemplarisk måte – noe å tenke på siden designen er i særklasse for elektriske biler. Det kan lede tankene vekk fra det praktiske og indre egenskaper, som definitivt er verd å merke seg. To motorer, foran og bak, gir firehjulstrekk etter quattro-filosofien. Det vil bli levert med tre ulike innstillinger. Samlet motoreffekt blir 408 hestekrefter og 664 Nm. Med en lader på 150 kW vil batteriet kunne lades nesten fullt opp på en halvtime. Egenskaper som kommer godt med når e-tron kan trekke tilhengere opp til 1.800 kilo, mener Holter som understreker at e-tron vil få bremser som kan arbeide i nivåer.

Holter

Audi har bevisst sørget for solide nytteegenskaper. Blant annet vil et enkelt knappetrykk sørge for økt bakkeklaring når det røyner på. De aller første i Asker og Bærum som kan kjenne på kapasitetene bak rattet i Audi e-tron, får bilen sin tidlig i 2019 – og volumet som er ventet til det norske markedet allerede i 2019 er massivt.

Går du med en elbildrøm i magen, så kan fort Audi e-tron være bilen for deg. Pris, størrelse og plass gjør denne bilen til et svært godt valg.
Har du ikke rukket å reservere din plass i køen, ja da er det fortsatt anledning – ta kontakt med Audi selgerne på Billingstadsletta.